Er oksygen et stimulerende middel?

107858-19Vi er nå åtte uker inne i treningen til denne konkurransen, og de fleste av oss begynner å merke en viss slitasje. Det snufses og hostes, og ojes og akkes over støle muskler og ledd. Jeg forsøker å forebygge ved å kjøre beinhardt på et regelmessig og sunt kosthold, tar vitaminer opp og i mente og drikker diverse antiforkjølelsesting med solhatt o.l. Nei, jeg tror ikke solhatt fungerer. Men som den berømte fysikeren Niels Bohr sa til en som lurte på hvordan en rasjonell mann som ham kunne ha en hestesko hengende over døren: "Den bringer også lykke til dem som ikke tror på den."

Så til saken: oksygen. I forbindelse med et opptak befant jeg meg i ettermiddag på oksygenbaren Pust (som nå er stengt for godt) på Grünerløkka i Oslo, og der fikk jeg sjansen til å ligge flatt ut en halvtimes tid og puste oksygen med mintsmak. De lærde strides om det å puste ren oksygen har noen målbar effekt - de jeg har snakket med som har prøvd det sier at det fungerer best som middel mot bakrus. Men jeg dro nå rett fra Pust på trening, og syntes faktisk at jeg følte meg mer kvikk enn jeg vanligvis er mellom 18 og 20:40 på en vanlig hverdag. Det er nesten så man burde begynne å tenke på høydehus, kanskje? ;-)


Dansefeberen brer om seg...

Se bare på denne herlige lille hjemmeutgaven. :-)

Hvordan er Eirik som dommer?

De siste ukene har alle hatt rikelig anledning til å se hvordan fagdommere bedømmer min innsats på dansegulvet. Selv om de har hatt lite pent å si, har jeg faktisk en viss forståelse for jobben de gjør. Parallellt med dansetreningen har jeg nemlig vært med på opptak til den nye barne- og ungdomsversjonen av "Kvitt eller dobbelt", og 20:00 ikveld på NRK 1 fungerer jeg som fagdommer i temaet moderne fysikk. Det store spørsmålet er selvsagt om jeg er like streng når det er jeg som er på min hjemmebane. Den som følger med, får se... :-)

oktober 2006
ma ti on to fr
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
    hitsimg