Allan Frias: et idol for meg også

107858-20I en kommentar til forrige posting er det en som nevner den store, kraftige danseren fra sesong 1 av "So You Think You Can Dance", den kule amerikanske originalen bak TVNorges "Dansefeber". Allan Frias, som han heter i virkeligheten, gjorde også stort inntrykk på meg da jeg fulgte serien. Det var noe eget ved å se en fyr som er bygd som et kjøleskap hive seg rundt på scenen i hip-hop og andre stilarter, og selv om dommerne tidlig gjorde det klart at han ikke kom til å nå finalen fordi han ikke hadde fysikk til alle dansene (hmm... det lyder merkelig kjent), gikk han på med krum hals og godt humør. Frias er blitt et idol for mange og har fortsatt å undervise etterpå, noe bl.a. dette klippet fra Youtube viser. :

Jeg har jo ikke brøkdelen av talentet hans, men jeg kan kjenne meg igjen i det å være en stor mann som gjør noe som vanligvis gjøres av slanke mennesker. Å flytte en kropp på hundre kilo rundt på dansegulvet er mye vanskeligere enn å flytte en kropp på søtti, av en enkel grunn: treghet. Nei, jeg snakker ikke om sein reaksjonsevne, men om det fysiske fenomenet treghet, definert som et legemes motstand mot å endre sin bevegelse. Enkelt sagt: en kropp som veier 50 % mer, vil også ha 50 % større treghet, noe som i sin tur betyr at man må bruke 50 % større kraft for å starte eller stanse bevegelsen. På dansegulvet betyr disse prosentene mye, og selv om man kan gjøre opp for noe av det med trening betyr det at man rett og slett ikke rekker å gjøre visse ting raskt nok.

Samba-koreografien dere vil se i morgen mangler blant annet et veldig fint dansetrinn som jeg gjerne skulle ha vist fram, men som jeg bare ikke kunne snu meg raskt nok rundt til å få til. Det relevante faguttrykket her er treghetsmoment, eller motstanden en gjenstand yter når man forsøker å endre på rotasjonshastigheten. Med andre ord: kraften man trenger å bruke for å starte og stoppe et spinn øker med vekten. Nei, dette er ikke et forsøk på å bortforklare mine manglende evner som danser, men Eirik i fysikkforelesningsmodus en sen torsdagskveld. Så er det snart leggetid, for imorgen blir en lang og spennende dag. Jeg skal være i studio i Nydalen klokka 12, og er på like etter 20 sammen med Therese. ;-)

Kommentarer:
Postet av: sciencegirl

Hei Erik!

Og lykke til i kveld! Kan nesten ikke vente til å se deg i en forførende samba. Kan fort bli en høydare:)

Jeg ser at mange sammenligner deg med Finn Schøll fra første sesong. Jeg kan til en viss grad forstå det, men det må sies at du rent teknisk sett er mye flinkere! Du har jo fin takt og klarer å gjennomføre alle trinn, dersom ikke nervøsiteten tar overhånd da;)

Liker godt dine digresjoner om fysiske fenomener som treghet etc., fortsett med det:)

Har du noen tips om hvordan jeg sjarmerer en professor som deg i senk på et jobbintervju? På den måten at jeg får jobben vel å merke...

20.okt.2006 @ 12:48:27
Postet av: Yes, I think you can dance

Lykke til i kveld Eirik! Du har i hvert fall min stemme :-D

20.okt.2006 @ 13:17:52
Postet av: ballroom dancer

hei Erik! du er best danser i det programme! jeg er også professional dancer og dance lærer og jeg er veldig glad å se deg her! lykke til! det er så gøy å de se deg!

MVH,

Anna

20.okt.2006 @ 21:11:33
Postet av:

Kjempegøy å se du var helt med i samba`n! Jeg bare håper du kommer videre Eirik. Men et spørsmål: Vi så en voldsom diskusjon med veiving av armer og greier mellom deg og t på bakrommet. Fikk du kjeft? Samba`n er det beste jeg har sett du har dansa hvert fall. Stå på uansett hva som skjer i kveld. Du er i hvert fall programmets mest sporty deltaker!!

20.okt.2006 @ 21:27:41
Postet av: tv titter

endelig røk dere ut!! bra innsats, men ønsker å se god dans.

20.okt.2006 @ 22:04:48
Postet av: Ufysa

Etter fem runder med hopp, sprett og tjo og hei, var det på tide at vi slapp den makabre dansingen til Eirik. All ære for innsats og vilje, men når vilje ikke bidrar med mer enn to glass melk og et bløtkokt egg kan det være det samme. Takk for nå Newth

20.okt.2006 @ 22:07:37
Postet av: Linda

Beklager å skuffe deg.. Men So you think you can dance, er ikke det samme som Dansefeber, men det samme som et danseprogram på TVN, en som heter Adil vant dette showet i fjor... Men forstår hva du ellers ville si altså;)

20.okt.2006 @ 23:34:37
Postet av: Takk for dansen Eirik!

Der var det over, men i kveld var du jo riktig så flink!!!! Så det var jo synd du gikk ut akkurat da, men du så veldig blid ut og fikk jo 5 og det er bra! Den 2'rn fra Fløysvik var jo merkelig i dag da. Lykke til videre og vær så snill og fortsett og blogg slik at vi som leser her har noe interessant å lese :-) Du kan fortelle om livet ditt etter dansen! Lykke til og takk for god underholdning og livsglede og veldig sporty innstilling! Det tror jeg de fleste er enig om! Håper du har hatt det fint og har kost deg masse innimellom alt slitet! Kjempekoselig å bli "kjent" med deg.

21.okt.2006 @ 00:34:56
Postet av: Ja, takk for dansen

og lykke til videre. Fortsett med bloggingen din. Takk for god underholdning!

21.okt.2006 @ 01:50:45
Postet av: Ufysa

Ka skjer med folk her då?? Latterlig å trekke paralleller med Adil og Eirik Newth, er jo det samme som å sammenligne egg og bacon!! Mens Adil danset jentene fra bukse og truse, kan ikkje Eirik danse en Elefant fra konseptene engang!! Takk for dansen Eirik..

21.okt.2006 @ 03:14:34
Postet av: Skrivekløe

Jaja eirik, da var eventyret over for denne gang. Som Per, pål og Espen Askeladd engang messet; "dinna ska eg jaggu meg ta vare på"- jeg tar vare på minnene om en sexy danser og hans deilige lærer!

21.okt.2006 @ 03:18:55

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=2407909
oktober 2006
ma ti on to fr
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
    hitsimg