Oj, oj, oj...

Først et "oj" for at jeg gikk videre igår. Etter min lille kollaps på dansegulvet - jeg datt ut av koreografien midtveis - hadde jeg forberedt meg på et langt roligere liv framover. Isteden ble jeg reddet av seerstemmer, og det takker Therese og jeg alle dere som stemte for. Veldig hyggelig at dere vil se oss videre - det hadde vært trist å ryke ut på denne måten!

107858-14

Så et "oj" for arbeidet som ligger foran oss de neste dagene. Vi har fått "tyrefekterdansen" paso doble, og det blir et hardkjør om vi skal få orden på trinnene før neste fredag. Og så til slutt et "oj" for det som må gjøres for å få kontroll på dansenervene mine, slik at jeg kan kose meg like mye når det virkelig gjelder som jeg gjør under trening. Vet ikke helt hva slags teknikker skuespillere og dansere bruker, så jeg tar gjerne imot tips. :-)

Kommentarer:
Postet av: Kjell

Hihihihi! :) Jammen fikk vi uttelling likevel, gitt, moderen og jeg, som ringte i vei våre stemmer til Therese og deg nok en gang igår kveld. Trodde jeg skulle ramle av stolen da det ble klart at dere klarte dere. Et lite spørsmål i sakens anledning: har du et hemmelig forbund av nerder som stemmer på deg via gratis-hackede telefonlinjer? :)))

Jeg ville ellers trodd at slankebossen som ble utstemt, og som med respekt å melde danset bedre enn deg, Eirik, igår, i tillegg var mye bedre kjent blant det store TV-tittende publikum, og dermed hadde større sjanse for å klatre på poengskalaen ved hjelp av seerstemmer. Men der tok jeg feil, ser jeg.

Når det gjelder tips --- fra en som aldri har danset offentlig, og derfor heller ikke utgir seg for å ha noe som helst begrep om kontroll på "dansenerver" --- så tror jeg rett og slett du må greie å *slappe av mer* under opptredenen, ellers blir det for mye rigor; det vises utenpå klærne og i ansiktet at du *nikonsentrer* deg om trinnene. Ser det faktisk for meg som en hardt arbeidende "RoboSapien 3" (ny versjon med ansiktsmimikk) lidende av litt for lite prosessorkapasitet... [%=]

Hmm, hva med en vinskvett før sending? :)

07.okt.2006 @ 15:56:33
URL: http://www.arnoy.org/
Postet av: Helen

Hei Eirik. Jeg har fått lyst å lese noe av deg. Er det stort sett barnelitteratur du har skrevet/ mye faglitteratur? På forhånd takk for svar.. Jeg har stemt på dere hver gang, og det koste meg at dere gikk videre. For du trener så hardt, og du vil så mye. Det er bare å gjøre en ting mange nok ganger. Det håper jeg du får sjansen til. Så derfor stemmer jeg på deg og Therese.

07.okt.2006 @ 17:51:41
Postet av:

Forsøk på råd:
1. Rett all konsentrasjon mot Therese,
og tenk at det bare er hun og deg.
Kan hjelpe deg til å glemme publikum,
kameraer, dommere..
2. Tenk at du skal stå i stil med T. Dere
skal utgjøre en helhet.
3. Bruk historien bak dansen. Bruk minner
, hendelser, opplevelser/ o.l. til å
vekke rette feelingen i deg. Gjør det
mulig lettere å utstråle rett attutude
i mimikk, holdning osv.
4. Ta over føringen. Våg å ta i Therese
og før henne, som hun lærer deg. Du
unner henne vel ikke mer melkesyre i
overkropp og armer? :)Du har jo sagt
det verste du vet, er når hun drar deg
over gulvet. Bli litt forbanna og ta
igjen. Altså i tanken for å få følelse
av at du fører:).
5. Få opp selvfølelsen. For du ser bra
ut! I paso doble må du være sint
offensiv, stolt og æreskjær.
Ok, alt er lettere sagt enn gjort, sier du sikkert. Og de "beste danserne" er alltid de som bare ser på. Uansett; jeg har tro på deg. Lykke til!

07.okt.2006 @ 18:44:47
Postet av:

Har du prøvd med pusteteknikker?

08.okt.2006 @ 11:06:48
Postet av: Eirik

Kjell: Som du kanskje så var jeg like overrasket som alle andre over at vi gikk videre. Ellers er det jo greit å huske på at konkurransen ikke bare handler om hvem som danser godt og er kjent på forhånd, men også om hvem folk kan identifisere seg med. Mange ville nok ha store problemer med å lære seg tango på seks dager - slik jeg hadde. Alkohol før sending er blitt seriøst diskutert av flere av oss, og kontant avvist. :-)

Til dere andre som kommer med råd: tusen takk - de er kjempegode. Pusteteknikker er noe jeg skal tenke enda mer på på fredag, og det med fokus på Therese og ikke på publikum, kamera og dommere er noe vi jobber med for fullt nå. Her har jeg også fått gode råd fra andre av deltakerne, som vet mye om slikt.

Det er ingen liten jobb å stå i stil med en som er så stilig som Therese, men helheten er helt klart viktig. Temperamentet jobber jeg også med: tyrefekterdansen paso doble passer ikke så verst til det. Jeg hadde noen glimt i dag, faktisk... Og takk for komplimentet - det tar jeg med meg på fredag! Jeg føler meg trygg på at det går bedre da, til tross for at det er den 13. ;-)

Helen: Jeg har stort sett skrevet barne- og ungdomslitteratur, men mange av dem passer for voksne. Du finner en komplett liste over bøkene mine på http://newth.net/eirik/books/boeker.html . De fleste er tilgjengelige i bokhandel eller bibliotek. De tre jeg er mest fornøyd med er forøvrig "Jakten på sannheten" fra 1996, "Hvorfor dør vi?" fra ifjor og min siste fra i høst: "Neopangea". :-)

08.okt.2006 @ 17:36:08
Postet av: bodil

paso doble! minner meg om en av mine favorittfilmer: strictly ballroom.

09.okt.2006 @ 21:14:35
Postet av: Fru Gran

Heia Eirik og Therese! Dans, dans, dans! Og tipset med filmen Strictly Ballroom er knallgodt! Se den, Eirik, der er det mye å lære. Ikke bare om dans, men om havet, livet, døden og kjærligheten også. (Forresten ikke så mye om havet...) Lykke til på fredag!

09.okt.2006 @ 21:49:13
Postet av: Eirik

"Strictly Ballroom" så jeg for mange år siden, og likte den veldig godt. Som jeg sa til Jorunn her om dagen: den filmen må vi bare leie snart. Så det er et tips som faller i god jord. :-)

10.okt.2006 @ 09:02:53

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=2263716
oktober 2006
ma ti on to fr
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
    hitsimg